Tuesday, 8 October 2019

Kenapa Suri Rumah Wajib Buat Bisnes

Good Morning Everyone๐Ÿ˜

Dah buat priming or exersice ๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ

Kamon kamon semangat semangat ๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ

Topik yang best dibincangkan sebab deep into my heart ouchh๐Ÿ˜˜

Kenapa Suri Rumah Wajib Buat Bisnes? 

Suzie ada baca 1 posting di facebook ayatnya begini. 

'Suami itu kalau tidak diambil tuhan diambil sama orang'

Adoii deep betul ๐Ÿ˜ญ nauzubillah. mintak kita semua dijauhkan daripada semua itu. Aamin3. 

Suzie sallute dengan perempuan yang berhenti kerja sebab nak jaga family dan anak anak. 

sebab Suzie tahu bukan ramai yang sanggup tinggalkan kerjaya yang dibina sebelum kawin, tinggalkan kawan kawan dan yang sedih bila kita dah hilang pendapatan setiap bulanan ๐Ÿ˜ญ

Suzie pun pernah melalui semua ini, selalunya setiap bulan akan masuk duit Sekurangnya Rm1500 dalam akaun kita, tetiba kosong kan? 

Bila dah tak kerja comfirmlah xjumpa kawan kawan, busy dengan kerja rumah yang tak pernah siap siap. kalau dapat suami yang rajin tulang Alhamdulillah kalau yang malas tu adoiii bertabahlah wahai wanita wanita hebat ๐Ÿ˜ฑ.

panjang pulak kan ๐Ÿ‘† intro kat atass, sesaja Suzie nak mendalami hati wanita wanita yang sama macam Suzie ๐Ÿ’— i love you all. 

Suri Rumah Wajib ada bisnes sendiri๐Ÿ‘‡

Sumber Pendapatan 
๐Ÿ‘‰ Sumber pendapatan yang boleh menampung keperluan sekeluaga dan diri sendiri. 

๐Ÿ‘‰Kepuasan
Suzie bila shopping tanpa menggunakan duit suami merupakan satu kepuasan bagi Suzie. nampak kita ni adalah Wonder Women yeahhh๐Ÿ’—

๐Ÿ‘‰Bagi Mak Ayah
Selalunya bila kita bekerja dulu mesti kita selalu bagi duit kat Mak&Ayah kan? belanja dieorg baju, makan seronok kan? tetiba berhenti kerja xbagi mesti rasa lain kan? 
Ishh Suzie kan bangga gilee bila dpt belanja mak tau. Sesambil tu suruh dieorg doakan kita dilimpahkan rezeki lagi. 

๐Ÿ‘‰Backup Plan
Langit x selalu cerah dan air di laut pun x selalu tenang, ehh ehh tiberr

Backup kita jika suami kehilangan kerja atau masalah kesihatan atleast kita dapat menampung keluarga tanpa meminta ihsan orang kan? 

Suzie ada cerita tau tentang team Twb suaminya kehilangan kerja 24 jam diberhentikan kerja, nasib baik dia ada bisnes dan bisnes tu yang menampung perbelanjaan sehariaan sekeluarga. 
(nanti ye Suzie share) 

Sebab masalah ๐Ÿ‘† Suzie ajak semua suri rumah untuk berbisnes ๐Ÿ’—

Dalam Shaklee banyak kelebihan dan korang yang join Twb lagi untung sebab dimana mana boleh buat duit tau๐Ÿ˜˜

Twb = The Walking Beauty (Kursus Mobile Spa @ Kursus Spa Bergerak)

๐Ÿ˜˜ Peserta diajar untuk running mobile spa & mobile spa atas nama sendiri. 






Korang nak tahu details๐Ÿ‘† boleh whatsapp Suzie 0139714384 kita sembang sampai jadi๐Ÿ’—

See you korang. 

No comments:

Post a Comment

Featured post

Kegemukan Punca Sakit Kronik

Assalamualaikum semua๐Ÿ’— Sihat semua? Suzie busy skit dengan Pakej Berpantang ๐Ÿ’— 'Kegemukan Punca Sakit Kronik' Sakit kronik...