Monday, 14 October 2019

Kegemukan Punca Sakit Kronik

Assalamualaikum semua💗

Sihat semua? Suzie busy skit dengan Pakej Berpantang 💗

'Kegemukan Punca Sakit Kronik'

Sakit kronik banyak meh sini Suzie senaraikan penyakit kronik yang biasa terjadi disebabkan kegemukan. 

😭 Kencing Manis
😭 Darah Tinggi 
😭 Sakit Jantung
😭 Buah Pinggang

Kencing Manis disebabkan pengambilan gula yang berlebihan dalam diet seharian. 

Mentality org melayu 
Pagi pagi teh & nasi lemak
Tengahari kordial oren & nasi berlauk
dan seterusnya kekadang pengambilan nasi 3xsehari😭 dalam nasi mengandungi kanji dan kanji adalah gula. 

Belum lagi dengan pengambilan kuih muih manis manis 😛 air boba boba aihhh. 

Darah Tinggi selalunya terjadi dengan pengambilan makanan yang masin dan berproses.
Jajan jajan yang berwarna warni dan macam macam rasa sangat2 mengiurkan. 
gulppp telan air liur😛

emmm stress atau tekanan juga faktor darah tinggi. 

Sakit Jantung
Sakit jantung selalunya terjadi kepada penghidap darah tinggi dan kolestrol tinggi. 
Bayangkan kolestrol menghalang laluan salur jantung. 

Bila kolestrol menghalang terjadi lah darah beku dan salur darah pecah 😭
terjadilah minor strok. 

Buah Pinggang 

Sakit Buah pinggang terjadi kebanyakannya kepada pesakit kencing manis. 

kos untuk dialis mahal tau jaga lah buah pinggang anda😛

Di samping pengambilan ubat ubatan klinik pesakit boleh cuba ikhtiar dengan Jom Detox Jutawan 💗

Jom kita baiki diet seimbang setiap hari. 

Untuk pesakit kencing manis mak Suzie adalah testimoni berjaya. 

belum habis sebotol Vivix kencing manis dari bacaan 23 turun kepada 7.😱😱

Sanggup ke kita nak makan kekacang klinik😭(ubat) heheehe besar besar pulak tu. 

Suzie share ye result mak Suzie 😘


Sunday, 13 October 2019

Saya Berjaya Turunkan Berat Sebanyak

Hai Korang💃💃
Macam mana hari ni hati banyak senang? 
Harini Suzie mood berbunga bunga happy dapat Booking Slot Berpantang Pakej 14 hari & Penutup Pantang 🤓

Nah Suzie berjaya loss 4 kg dengan program jom detox😛😛

alaaa bukan lama pun, buat detox seminggu je💃 

yang bestnya Suzie dapat hilangkan craving Suka makan coklat, kek alaaa yang manis manis tu😫

Sekarang ni Suzie dh blh habiskan air 2 liter sehari dengan berjaya🙋

Suzie berjaya makan sayur setiap hari, sebab Suzie spesis x makan sayur 😛 

Sedap gilee Salad, Buah Epal Dressing dengan sos homemade😱
nak resepi join lah jom detox👼

Baju hitam tu baju kebaya Suzie 🤓, baju raya Suzie waktu Suzie form3😛 hhehehehe muat lagi tau😱. 








Okeyy korang nak tahu details jom detox jutawan boleh Whatsapp Suzie 0139714384 👭


Kelebihan Buat Bisnes Shaklee Berbanding Bisnes Lain

Hai Hai Semua💗

Macam macam bisnes sekarang kan ada💗

Bisnes alat make up, makanan dan pakaian😘

Tapi kenapa Suzie pilih bisnes Shaklee?


Sebab produk Shaklee high demand dan setiap orang perlukan supplement 😘

Produk seperti pakaian perlu ikut trend semasa, cntohnya musim raya jual baju raya. makanan pun sama bila viral sahaja.

okeyy then, dapat membantu orang yang perlukan supplement 💗

Suzie happy sangat2 bila ibu mengandung mengadu HB low , Suzie akan suggestkan vitamin yang sesuai.

Haappy tau bila dapat membantu💗

Bisnes shaklee bisnes yang mudah untuk Suzie uruskan, xperlu pegang stok, marketing disediakan dan penghantaran produk pun di uruskan💗 senang kan.

Suzie suka dengan meeting Shaklee
(Talk & Wellness)
Bayangkan suri rumah macam Suzie ni pergi meeting di hotel hotel kerlasss rasa😛


Dan yang best sekali ada Mentor 😘
bagi Suzie mentor or guru sangat penting dalam kita mulakan bisnes, dapat share pendapat dan berkongsi idea💗

ALHAMDULILLAH
Suzie happy menjadi sebahagian daripada keluarga Shaklee😛😛




Bye korang Jumpa lagi💗💗💗


5 Organ Detox Dan Fungsi

Assalamualaikum 💗

Sebut pasal detox semua orang tahu💗
Tapi organ apa ye terlibat?

Bila kita fokus ke lima lima organ kesannya wauuu💗



Kolon @ Usus 
Mengeluarkan najis dan bakteria daripada badan. 

Buah Pinggang
menapis bakteria dalam darah. 

Hati
mengeluarkan racun dalam darah. 

Peparu
mengeluarkan gas karbon dioksida. 

Limfa
mengeluarkan toksin daripada sel badan. 

Inilah berbezaan Detox Jutawan dengan program detox yang lain💗

(Faktor yang menyebabkan you must detox) 

Macam mana nak kurus kalau kita tak cuci segala mak nenek toksin dalam badan
Cleance - Maintenance 😘


Okeyy korang, tu sahaja sharing Suzie jumpa lagi byeeee.

Bekerja Tapi Nak Buat Bisnes Boleh Ke?

Hai Semua😍



Suzie tahu semua orang ada impian berbisnes, xperlu arahan majikan yang paling best jadi bos😛

Tapi selalu x korang dengar alasan.
Alaaa sy sibuk bekerja lah, kerja ofis banyak ni kan pula nak berbisnes😫

Okeyy korang, dengan bisnes Shaklee korang boleh buang alasan tu ye😛

Bisnes Shaklee sangat sangat sesuai dengan orang yang bekerja dan bagi Suzie lagi senang untuk approach customer😛
Contohnya sesambil mengepam susu dlm bilik, tetiba kawan ada masalah susu kurang so korang ape lagi blh lah suggest set breastfeeding😍

Jumpa kawan gemuk boleh approach Jom Detox.




Jumpa kawan yang nak ada mobile spa sendiri boleh approach The Walking Beauty 😛😛



See senang kan?

Bahan bahan marketing pun disediakan.

Korang xperlu pergi pos barang, Shaklee akan uruskan.

100% keuntungan milik korang siap dapat bonus setiap bulan.

ish ish ishh macam mana lagi nak cari bisnes yang best macam ni🤓

So Korang nak jadi my team boleh whatsapp Suzie 0139714384 💗

Bye bye



Tuesday, 8 October 2019

Kenapa Suri Rumah Wajib Buat Bisnes

Good Morning Everyone😍

Dah buat priming or exersice 💃💃

Kamon kamon semangat semangat 💃💃💃

Topik yang best dibincangkan sebab deep into my heart ouchh😘

Kenapa Suri Rumah Wajib Buat Bisnes? 

Suzie ada baca 1 posting di facebook ayatnya begini. 

'Suami itu kalau tidak diambil tuhan diambil sama orang'

Adoii deep betul 😭 nauzubillah. mintak kita semua dijauhkan daripada semua itu. Aamin3. 

Suzie sallute dengan perempuan yang berhenti kerja sebab nak jaga family dan anak anak. 

sebab Suzie tahu bukan ramai yang sanggup tinggalkan kerjaya yang dibina sebelum kawin, tinggalkan kawan kawan dan yang sedih bila kita dah hilang pendapatan setiap bulanan 😭

Suzie pun pernah melalui semua ini, selalunya setiap bulan akan masuk duit Sekurangnya Rm1500 dalam akaun kita, tetiba kosong kan? 

Bila dah tak kerja comfirmlah xjumpa kawan kawan, busy dengan kerja rumah yang tak pernah siap siap. kalau dapat suami yang rajin tulang Alhamdulillah kalau yang malas tu adoiii bertabahlah wahai wanita wanita hebat 😱.

panjang pulak kan 👆 intro kat atass, sesaja Suzie nak mendalami hati wanita wanita yang sama macam Suzie 💗 i love you all. 

Suri Rumah Wajib ada bisnes sendiri👇

Sumber Pendapatan 
👉 Sumber pendapatan yang boleh menampung keperluan sekeluaga dan diri sendiri. 

👉Kepuasan
Suzie bila shopping tanpa menggunakan duit suami merupakan satu kepuasan bagi Suzie. nampak kita ni adalah Wonder Women yeahhh💗

👉Bagi Mak Ayah
Selalunya bila kita bekerja dulu mesti kita selalu bagi duit kat Mak&Ayah kan? belanja dieorg baju, makan seronok kan? tetiba berhenti kerja xbagi mesti rasa lain kan? 
Ishh Suzie kan bangga gilee bila dpt belanja mak tau. Sesambil tu suruh dieorg doakan kita dilimpahkan rezeki lagi. 

👉Backup Plan
Langit x selalu cerah dan air di laut pun x selalu tenang, ehh ehh tiberr

Backup kita jika suami kehilangan kerja atau masalah kesihatan atleast kita dapat menampung keluarga tanpa meminta ihsan orang kan? 

Suzie ada cerita tau tentang team Twb suaminya kehilangan kerja 24 jam diberhentikan kerja, nasib baik dia ada bisnes dan bisnes tu yang menampung perbelanjaan sehariaan sekeluarga. 
(nanti ye Suzie share) 

Sebab masalah 👆 Suzie ajak semua suri rumah untuk berbisnes 💗

Dalam Shaklee banyak kelebihan dan korang yang join Twb lagi untung sebab dimana mana boleh buat duit tau😘

Twb = The Walking Beauty (Kursus Mobile Spa @ Kursus Spa Bergerak)

😘 Peserta diajar untuk running mobile spa & mobile spa atas nama sendiri. 






Korang nak tahu details👆 boleh whatsapp Suzie 0139714384 kita sembang sampai jadi💗

See you korang. 

Apa Yang Tak Best Bila Gemuk

Assalamualaikum kawan kawan👼

Ishh cakap pasal gemuk ni, buatkan ku teringat perut buncit ku yang dahulu 😭

Banyak kan benda yang tak best bila gemuk.

First sekali pemilihan baju😛
waktu Suzie gemuk, Suzie stress gile cari baju, mesti fikir cutting baju yang akan nampakkan Suzie kurus dan slim😛

Lepastu banyak gilee baju baju yang tak puas pakai (ketat eei) aduhhh tension😱

korang nak tengok x Suzie gemuk?

tak payah lah kan?

okey okeyy share😛
waktu ni ramai gile yang cakap wei mengandung berapa bulan 😫
Suzie bila gemuk tempat yang paling ketara perut. 

Bila gemuk nak solat pun rasa malas kan? 
tercungap cungap Suzie rasa. 

mudah penat buat kerja sikit duduk, pastu rasa macam semput. ummmm

i happy gilerr baju ni baju Suzie form3 tau, baju kebaya kesayangan 💗 muat wei lepas berdetox 💃

Suzie suka pakai kebaya heheheh nampakkan i dah slim😛

Okeyy korang jom lah join Jom Detox, nak masuk tahun 2020 dah ni tak kan berat pun nak sama macam 2019😛😛

Bye Byeeee See you 

Big Why Saya Buat Shaklee

Assalamualaikum semua

Big Why Kenapa Saya Buat Shaklee💗


Kenapa perlu big why?
sebab big why menentukan target kita berjalan seiring or not.

Suzie mula buat bisnes Shaklee pada tahun 2018, selepas Suzie berhenti kerja daripada kerani akaun bahagian tender & sebut harga di sebuah company swasta di Kuantan.

Pada mulanya, Suzie buat bisnes Shaklee big why Suzie Offkos lah nak dapatkan income setiap bulan sebabnya kita dah biasa kerja dah selalu dapat duit setiap bulan.

Lama kelamaan Suzie jatuh cinta dengan Shaklee bukan sahaja sebab dapat duit tetapi kesihatan Suzie semakin baik (korang boleh baca blog Suzie)

Dan Suzie rasa tanggungjawab Suzie untuk share kepada kawan kawan yang mungkin mengalami masalah yang sama.

Then Big Why Suzie adalah untuk membantu seramai yang boleh kawan kawan yang ingin sihat dan berbisnes dengan Shaklee.

Suzie senaraikan kelebihan bisnes Shaklee yang ramai orang tidak tahu💗


👉 Cash
Setiap supplement yang dijual distributor akan dapat untung melalui jualan retail price.
Bonus dari company Shakee setiap bulan pada 14 hb.


👉 Bisnes High Demand 
Produk Shaklee produk yang sentiasa mendapat permintaan tinggi. 
banyak set yang sid boleh fokus 

🌼 Set Detox 
🌼 Set Menyusu
🌼 Set Hamil
dan lain lain

👉 Bisnes yang boleh diwarisi
Kerana bisnes Shaklee boleh diwarisi Suzie setia dengan Shaklee, bayangkan masa depan anak anak kita terjamin dengan bisnes Shaklee.

👉 Pencen
Bisnes Shaklee ada pencen hihihi sekarang pun yang kerja kerajaan dah tak selamat😱

Okeyy korang nak tahu details tentang Shaklee boleh roger roger Suzie okey.

👉 Meeting
Suzie suka pergi meeting Shaklee, bayangkan suri rumah macam Suzie ni boleh pergi meeting di hotel hotel 4 star.

Ala ala Vivy Yusuf Gitu👼👼

👉 Award
Siapa yang tak suka dengan award kan, sekolah rendah dulu pun kita dapat medal dan sijil pun dah rasa bangga gilerr ni kan pulak bila berbisnes dapat award🌼


See you 🌼

Malaysia Negara Paling Gemuk Di Asia


Malaysia Negara Paling Gemuk Di Asia 😱
ada orang cakap gemuk is awesome😛 tapi bagi korang awesome ke idok😭

Korang bila berdiet pernah x kawan atau keluarga korang cakap makan lah puas puas nanti mati x boleh makan dah? 

dan kita yang senipis iman pun makan lah sepuasnya hahahahhaa

Dipetik dari carian mr google👇


 Sebab apa ye masalah kegemukan di Malaysia melanda?

Salah satunya adalah👇

Kurang bersenam kita perlu bersenam sekurang 3kali seminggu.

Lambakan gerai gerai fast food, sekarang pulak senang cod sahaja semuanya kan dihujung jari😛

Pengambilan makanan segera, tidak memasukkan buah dan sayuran dalam diet seharian pun menjadi faktor kegemukan. 

Sampai bila kita nak biarkan masalah kegemukan menghantui kita👼

Jom berubah ke arah kesihatan yang lebih baik😍

Tapikan sis saya tak tahu bermula daripada mana? 😭

Bermula dengan Program Detox Jutawan 💗

Program kurus secara sihat yang dikendalikan coach coach berpengalaman 💗

Meal Plan lengkap nutrisi disediakan💗

Program diet tanpa berlapar 💗 makan sepuasnya tapi berat badan turun. 

Penurunan yang banyak mendapat hadiah😱

Satu satunya program detox yang detoxkan keseluruhan badan😱

Taksabar nak join? boleh whatsapp Suzie 0139714384 💗

Bye byee see you.




Friday, 4 October 2019

Kesihatan Saya Lebih Baik Dengan Shaklee

Assalamualaikum Sahabat Blogger 😛

Nak Share Shaklee Effect💗

Kesihatan Lebih Baik Dengan Shaklee
Alhamdulillah dengan Izin Allah 💗

Saya mula amalkan supplement Shaklee sejak setahun yang lalu.

Supplement yang mula saya ambil adalah

💗 Vitamin C
💗 Esp
💗 Alfalfa
💗 Ostematrik

Alhamdulillah dulu Suzie senang demam dan tonsil bengkak.

Bila demam comfirm on antibiotik untuk kecutkan tonsil.

Selepas amalkan supplement Shaklee demam jarang datang dan tonsil tidak bengkak.

Bila dah sesuai dengan supplement 👆 Suzie cari jalan untuk selesaikan masalah senggugut, yelahh mana tahan kan setiap kali datang bulan makan pain killer.

Suzie pernah cuba jamu tapi bila Suzie makan jadi pening😥
Mungkin x sesuai hehehhe

Untuk period pain (senggugut) Suzie cuba

💗 Gla Complex
💗 Omega Guard
💗 Ostematrik
💗 Vivix

Alhamdulillah period pain berkurang dan sekarang Alhamdulillah period pain dah hilang💗

Syukur Suzie jumpa penyelesaianya, Suzie dh 10 tahun tahan period pain
 (sakitnya sampai kadang2 muntah2, cirit birit&pening kepala)

Okey korang yang ada masalah tonsil & senggugut yang teruk boleh cuba supplement Shaklee 💗

InsyaAllah Dengan Izin Allah 💗








Kenapa Semua Orang Perlu Detox

Assalamualaikum semua sahabat 💃

Kenapa Semua Orang Perlu Detox?

Kerana semua orang setiap hari terdedah kepada pencemaran.

😭Makanan yang tidak seimbang
😭Udara Yang Tidak Sihat
😭Gaya Hidup Tidak Sihat
😭Pengambilan Gula Yang Berlebihan

Dengan gaya hidup yang tidak seimbang boleh menyebabkan pelbagai penyakit seperti :

😭Darah Tinggi
😭Kencing Manis
😭Kolestrol Tinggi
😭Berat Badan Berlebihan
😭Jerawat
😭Mudah Penat dan lesu


Tidak semestinya orang yang kurus tidak perlu detox 😛

kerana setiap badan manusia mempunyai toksik. 

program detox jutawan bukan sahaja untuk mendapatkan berat badan ideal tetapi untuk mendapatkan badan yang sihat💗


Sedap giler menu ni bila perahkan sedikit lemon 💃

Buaha buahan Favourite 

See warna warni menu

Result yang akan dapat selepas berdetox 💗

Sebelum Detox

Selepas Detox


Perbezaan diet biasa dan diet dengan jom detox jutawan💗

Selepas berdetox peserta akan mengalami perubahan kulit yang lebih bright, badan yang ringan dan tidak lesu. 






Banyakkan testimoni yang berjaya💗 Alhamdulillah dengan izin Allah 😘

InsyaAllah kita jumpa next entry 💗

Bye Bye Assalammualaikum 😛

Featured post

Kegemukan Punca Sakit Kronik

Assalamualaikum semua💗 Sihat semua? Suzie busy skit dengan Pakej Berpantang 💗 'Kegemukan Punca Sakit Kronik' Sakit kronik...